RİZE / MERKEZ - Rize Anadolu İmam Hatip Lisesi

Şbt

ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ AİLESİ OLARAK DEPREM BÖLGESİNDEKİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ.

Depremden etkilenen kardeşlerimize destek olmak için oluşturduğumuz fona Öğretmen, veli ve öğrencilerimizin desteğiyle 110.781 TL yardım toplanarak AFAD hesabına aktardık.

Öğrencilerimiz Evlerindeki kumbaralarda biriktirdikleri paraları afetzede kardeşlerine göndermek üzere açtılar.

Yemekhanemizde ürettiğimiz Rize lokumlarını Valilik koordinesinde deprem bölgesine gönderdik.

Okulumuz zemin katında üretim yapan Halk eğitim dikiş kursumuzda kışlık elbise ( Atkı, bere, kaşkol vb...) diken kursiyerlerimiz ellerinden geleni yaparak depremzede kardeşlerimizin yanında oldular..

Öğretmen ve Öğrencilerimiz toplanan yardımlara eşlik ederek, tırlara yüklemede büyük bir özveriyle çalıştılar.

Okul olarak ve milletçe tek yürek olduk. Yaraları hep beraber saracağız.

Ock

"Countries & Cultures" (Ülkeler ve Kültürler) ile ilgili ülkelerin konumlarının, bayraklarının, geleneksel kıyafetlerinin, önemli sembollerinin, mimari eserlerinin ve yemeklerinin İngilizce olarak tanıtıldığı etkinliğimiz, okulumuz İngilizce öğretmenleri rehberliğinde 7. ve 8. sınıf öğrencilerimiz tarafından gercekleştirilmiştir. Başta öğrencilerimiz olmak üzere etkiniği organize eden öğretmenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Ock

Okulumuz öğrencilerinden Muhammet Emin YILMAZ ilimizde düzenlenen  Gençler Boks Turnuvasında 80 kg'da İl 1. si olmuştur. Öğrencimizi tebrik eden okul müdürümüz Metin SANDIKÇI bölge turnuvalarında öğrencimize başarılar dilemiştir.

Ara

ÖNDER RİZE İMAM HATİPLİLER DERNEĞİ'NDEN OKULUMUZDA ANLAMLI KONFERANS!

RİHDER organizesinde Okulumuz 1974 yılı Mezunu, Emekli Öğretim Görevlisi Mehmet Salih KÖSE hocamızın katılımıyla "KUDÜS: Mescid-i Aksa" konulu konferans gerçekleştirildi.

RİHDER'e ve Kıymetli hocamıza öğrencilerimize  yönelik yaptığı anlamlı sunum için teşekkür ederiz.

Ara

Rize Aihl meslek dersleri öğretmenleri koordinatörlüğünde öğrencilerimizle her hafta farklı bir konudan makaleler seçip okuduktan sonra birlikte makale değerlendirmesi yapılıyor. Faaliyette görevli öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

Anadolu Mektebi

Yaklaşık 6 aydır okulumuzda yürütülen Anadolu Mektebi Projesi kapsamında okul panelimiz gerçekleştirildi. Panelde Mustafa KUTLU'nun hikayeciliği 11/A sınıfı öğrencilerinden Beytullah KÖSE, Hikmet Enes FURTUNA ve 11/B sınıfından Süleyman Şah TUNA tarafından değerlendirildi.  Sunuculuğunu Hasan KOTO adlı öğrencimizin yaptığı panelde başkanlık görevini Osman Safi MENDERES öğrencimiz üstlendi.

Programın gerçekleşmesinde emeği geçen Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimiz Cihat Özcan YILMAZ ve Oğuz Kaan ÇELİK'e teşekkür eder, bu projede yer alan öğrencilerimize başarılar dileriz.

Ara

2022 LGS'de 480 puan alarak Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni kazanan eski öğrencimiz Dilanur ŞAN okulumuzu ziyaret edip 8.sınıf öğrencilerimizle bir araya geldi.

Ara

Rize İlim Yayma Cemiyeti (Gençlik Kolları) tarafından okulumuz öğrencilerine İslam Coğrafyası konulu sunum yapıldı. Sunu da emeği gçenlere teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuzda önemli gün ve haftalarla ilgili panolar hazırlanmakta ve öğrencilerimiz tarafından beğeniyle takip edilmektedir.

Bu kapsamda Sema Cerrah ve Hatice Balcı hocalarımız tarafından Mevlana Pano ve Sergisi hazırlanmıştır.

Hülya Atasoy hocamız tarafından Arapça Günü panosu hazırlanmıştır.

Selver Önelge hocamız tarafından ise Esma'ül Hüsna Panosu hazırlanmıştır.

Betül Önal hocamız tarafından ise Onur Kurulu panomuz hazırlanmıştır.

Emeği geçen hocalarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Vakti kuşanmak Projesi kapsamında okulumuz 5. Sınıf öğretmen, öğrenci ve velilerimiz ile Müftü Mahallesi Berat Camii'nde seher vaktinin bereketinde bir araya gelerek sabah namazını eda ettik. Akabinde kahvaltı yapıldı.

Emeği geçen hocalarımıza ve hayırseverlere teşekkür ederiz.

Ara

12/B sınıfı öğrencilerimizden Muhammed Emin Bayrak'ın yapmış olduğu bireysel resim sergisine veli, öğretmen ve öğrencilerimizi bekliyoruz.

Ara

Veli görüşme saatlerimiz görsellerdeki gibidir.

Ara

"Sonsuza Fidan Dik" etkinliği ve "Türk Yüzyılına Nefes" projesini birleştirdik.

Görsel sanatlar dersi kapsamında ki; "Sonsuza Fidan Dik" etkinliğimizi "Türk Yüzyılına Nefes" projesiyle birleştirerek tüm gayretimizle sevgili öğrencilerimizle beraber okulumuzu temsilen, Emniyet Müdürlüğümüz'ün bina alanı içindeki toprak alanda Sayın Emniyet Müdür ve Müdür Yardımcılarımızla birçok meyve fidanı(zeytin, Muş armut, mandalina, limon, ceviz) dikimi yapmış bulunmaktayız.

Okulumuzu temsilen bizleri çok güzel karşılayan, Sayın Emniyet Müdürümüz Nurettin GÖKDUMAN ve Sayın Emniyet Müdür Yardımcılarımıza, tüm teşkilata yürekten teşekkür ediyoruz.

Kas

Okulumuz Onur Genel Kurulu üyeleri aylık olarak planladıkları sivil toplum kuruluşları ziyaretlerine IHH İnsan Hakları Derneği ile start verdi.

Kas

7F sınıfı öğrencimiz Ahmet Eymen ÇAKMAKÇI  Kur'an-ı Kerim'e geçerek bizleri mutlu etti. Bizde onu ve sınıfını mutlu edelim dedik. Bu mutluluğu pasta ve içecek ikramıyla taçlandırdık. Tebrikler Eymen.

Hayatını Kur'anla Güzelleştirmen Duasıyla