RİZE / MERKEZ - Rize Anadolu İmam Hatip Lisesi

Nis

Okul sporları tırmanış branşlarında okul olarak minikler de il birincisi yıldızlarda il ikinciliği b gençlerde il ikinciliği A gençlerde il üçüncüsü olduk.

5 ve 6 sınıflarda il birinciliği Eyüp Ali Güney

Habib Balcı

Muhammed Yuşa Köse, Muhammed Emirhan Sarı

7 ve 8 sınıflar il ikinciliği

Muhammed Köse

Onur Koçali

Alper Ali Terzi

Kaan Çelik

Liseler arası ile üçüncülüğü

Barış Balcı

Muhammed Salih Gülcük

Birinci olan takımımız Nevşehir’de düzenlenecek Bölge Finallerinde Okulumuzu ve İlimizi temsil edecektir. Öğrencilerimize başarılar dileriz.

Nis

Dilizmizn Zenginlikleri Projesi kapsamında hazırlanan panomuz öğrencilerimizden yoğun ilgi görmektedir. Projeyi hazırlayan Edebiyet Öğretmeneleri Ayşegül ŞAHİN ve Özlem TÜFEKÇİ hocalarımıza teşekkür ederiz.

Nis

9. VE 10. SINIFLAR ARASI ARAPÇA BİLGİ YARIŞMALARIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK.

Kur'an-ı Kerim'in ve medeniyetimizin temel dili olan Okulumuzun Gözde derslerinden Arapça'nın önemini anlamak ve arttırmak amacıyla 9. ve 10. sınıflarımız arasında iki ayrı kategoride 2 gün süren Arapça Bilgi Yarışmaları Okulumuz konferans salonunda gerçekleştirildi.

9. Sınıflarda

İlk oturumu 9. Sınıflar arası yapılan yarışmada;

1.Engin TÜRÜT

2.Yusuf GÜLTEKİN

3.Onur Deniz GENÇ olurken,

10. Sınıflar arasındaki çoktan seçmeli test sorularını en yüksek puanla cevaplayarak;

1.Miraç OĞUL

2.Kerem YURTMAN

3.Abdulkadir KAHRAMAN oldu.

Hediyeleriniz Okul Müdürümüz Mustafa Kalender Takdim etti.

Yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen Arapça Öğretmenlerimiz Lütfiye Tornacı Uzun'a ve Enes Baş'a teşekkür ediyor, öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Nis

ÇEDES Projesi Nisan ayında SEVGİ, VEFA, DOSTLUK temasını işledik.

Bu kapsamda sırasıyla aşağıdaki etkinlikleri gerçekleştirdik:

Öğrencilerimiz hediyeleşiyor.

Öğrencilerimiz bayramlaşıyor.

Öğrencilerimiz hayvan sevgisi temalı kitap okuyarak tahlilini yapıyor.

Öğrencilerimiz 23 Nisan’da piknik etkinliği gerçekleştiriyor.

Nis

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce her yıl düzenlenen Genç Bilaller Güzel Ezan Okuma Yarışması Bölge Finali bu yıl Bingöl Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.  Okulumuz öğrencisi Ömer Nasuhi ÇELİK, Lise Kategorisinde Bölge İkincisi oldu. Öğrencimizi ve emeği geçen hocalarını tebrik ederiz.

Nis

Okulumuz 11/E sınıfı öğrencisi Muhammet BAYRAKTAR Genç Erkekler Kategorisi 92 kg'da Rize İl Şampiyonu Olmuştur. Öğrencimiz Kocaeli Türkiye Şampiyonasında okulumuzu ve Rize'yi temsil edecektir. Kendisini tebrik eder, Türkiye Şampiyonasında başarılar dileriz.

Nis

Kariyer Günleri Kapsamında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa ÖKSÜZ, okulumuz sayısal bölüm öğrencilerine Mühendislik Fakültesini tanıttılar. Prof. Dr. ÖKSÜZ öğrencilerimize hayatın gerçekleriyle üniversite eğitimi hakkında faydalı bilgiler vererek öğrencilerimizin ufkunu genişletti. Kendisine öğrencilerimiz ve okulumuz adına teşekkür ederiz.

KUR'AN-I KERİM'E DAİR KİTAP TAHLİLİ ETKİNLİĞİ

Okulumuz 10. Sınıf öğrencilerinden oluşan proje ekibinin katılımı ile kütüphanemizde, Prof. Dr. Ali Akpınar'a ait " Hayvanlar Aleminden Kur'anî Mesajlar" adlı kitabın tahlili öğretmenimiz Betül Önal'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilmiştir.

Gençlerin Kur'an'ı daha iyi anlamalarını hedefleyen ve gayet verimli geçen etkinliğin ikinci aşaması bitkiler alemini kapsayacaktır.

Tahlil edilen eseri herkese tavsiye eder, emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Nis

Erzurum’da yapılan Yıldızlar Erkek Futsal Grup Müsabakalarında okulumuz Muş Taşoluk İmam Hatip Ortaokulunu 3-2 Gümüşhane Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulunu 3-1 yenerek grup finali oynamaya hak kazanmıştır. 18.042024 perşembe günü Ağrı Patnos YBO ile final maçı oynanacaktır. Takımımıza başarılar dileriz.

Nis

Okulumuz Yıldız Erkekler Futsal Takımımızı Bölge Finallerine katılmak üzere Erzurum'a uğurladık. Takımımıza başarılar dileriz.

Nis

İl Jandarma Komutanlığı tarafından okulumuz 1. ve 12. Sınıflara Sahil Güvenlik Tanıtım Toplantısı Yapıldı.

Mrt

Valimiz, Pansiyonumuzda Kalan Öğrencilerle Sahur Yaptı.

Rize Valisi İhsan Selim BAYDAŞ,  Okulumuz Pansiyonunda kalan öğrencilerle sahurda bir araya geldi.

Sahura Rize Valisi İhsan Selim BAYDAŞ, Rize Milli Eğitim Müdürü Yusuf TÜFEKÇİ, Rize Müftüsü Naci ÇAKMAKÇI, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürlerimiz katıldı.

Rize Anadolu İmam Hatip Lisesi  Pansiyonu'nda kalan öğrencilerin görüş ve taleplerini alan Vali BAYDAŞ, öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Öğrencilere derslerine çok çalışmaları, bol bol kitap okumaları ve zamanın kıymetini bilmeleri tavsiyesinde bulunan Vali BAYDAŞ öğrencilerimize derslerinde başarılar diledi.

Mrt

Okul Sporları Küçükler Kız Badminton takımımız Rize 3.'sü olmuştur. Başta öğrencilerimiz olmak üzere emeği geçen hocalarımızı tebrik ederiz.

Mrt

ÇEDES Projesi Mart ayında VATANSEVERLİK temasını işledik.

Rize Anadolu İmam Hatip Lisesi mescidinde İmam Hüseyin TÜRÜT eşliğinde 18 Mart Çanakkale şehitleri için Kur’an-ı Kerim okundu.

Ortaokul öğrencilerimizin Çanakkale etkinliği ve Çanakkale Sergisi

2 Mart Rize’nin Kurtuluşu dolayısıyla okul Mehter Takımızı Valilik önünde gösteride bulundu.

Vatanını seven milletine hizmet eder bilinciyle öğrencilerimizle ramazan kolisi hazırlayarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık.

Mrt

Okulumuzun 7/C ve 7/D sınıfı öğrencilerinin teknoloji ve tasarım dersinde hazırlamış oldukları Siyer-i Nebi Sergisi okulumuzun geleneksel iftar programından sonra tüm öğrencilerimizin ve velilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi. Sergimizi ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf TÜFEKÇİ ve Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Eyüp FURTUNA’ya da katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.